Veelgestelde vragen

Voegt de Big Green iets toe aan het water? 

Nee, de Big Green voegt niets toe aan het water. Het water gaat door de filters in de Big Green. De gepatenteerde formule zorgt ervoor dat de mineralen calcium en magnesium gekristalliseerd worden waardoor ze niet langer hechten aan oppervlakken.

Hoe vaak vervang je een filter?

Het actief koolfilter vervangt u een keer per jaar. Het filter dat zorgt dat de mineralen worden gebonden gaat 3 jaar mee. Die vervangt u een keer in de drie jaar.

Is de Big Green onderhoudsvrij?

U hoeft geen maandelijks of jaarlijks onderhoud aan het apparaat te doen. U hoeft ook geen contract af te sluiten voor onderhoud aan het apparaat. In die zin is het apparaat onderhoudsvrij. U vervangt een keer per jaar een filter en eens per drie jaar het patroon, dat kunt u zelf doen. 

Past de Big Green bij mij thuis?

De Big green neemt weinig ruimte in beslag en heeft geen afvoer nodig. Daarom past de Big Green in principe altijd. Wij zijn nog geen situatie tegengekomen waar het apparaat niet past.

Vraag of advies over dit product? →

 

Is de Big Green een ontharder? 

De Big Green is geen traditionele ontharder. Het water dat uit de Big Green komt bevat nog net zoveel calcium en magnesium als zonder het apparaat, oftewel de hardheid blijft gelijk. Een traditionele ontharder haalt calcium en magnesium uit het water en wisselt deze om voor natrium. De effectiviteit van de Big Green is gelijk aan een ontharder, oftewel u heeft geen kalkaanslag meer na installatie van de Big Green.

Wat is het verschil met een ontharder? 

Er zijn een aantal verschillen te benoemen, de Big green werkt niet op basis van zout. Dat zorgt ervoor dat het water uit de Big green nog steeds calcium en magnesium bevat. Bij een ontharder haalt u calcium en magnesium uit het water en voegt u natrium aan het water toe. Een ontharder is een ionen uitwisselaar, dat wil zeggen dat calcium en magnesium worden gewisseld voor natrium. De Big green verspilt geen drinkwater en heeft geen afvoer nodig De Big green is op het vervangen van de filters na onderhoudsvrij, je hebt dan ook geen duur onderhoudscontract nodig. 

Het regeneratiezout dat gebruikt wordt voor het spoelen komt in het riool en daarmee in het oppervlakte water en is schadelijk voor het milieu. Omdat de Big green geen zout gebruikt is de Big green niet schadelijk voor het milieu. Daarmee is de Big green een milieuvriendelijkere oplossing dan een ontharder.

Wij hebben toch schoon drinkwater, waarom zou ik dan een filter nemen? 

Ons drinkwater is nog steeds een van de beste ter wereld, er komen op sommige plekken wel stoffen in het water waardoor de kwaliteit minder kan worden en waardoor je een smaakje, geurtje of kleurtje aan je water kunt krijgen. Het actief koolfilter zorgt ervoor dat de geur kleur en smaak verbeteren en dat chloor, zware metalen en chemicaliën geabsorbeerd worden.

Een andere reden om de Big Green te nemen is dat u geen kalkaanslag meer heeft waardoor uw apparatuur langer meegaat en uw badkamer streeploos schoon wordt. 

Vraag of advies over dit product? →

 

Gebruikt de Big Green zout? 

Nee, de Big Green gebruikt geen zout of chemicaliën. De Big Green is onderhoudsarm. Een keer per jaar vervangt u een filter in de Big Green en een keer in de drie jaar het greenguard patroon.

Is kalkaanslag schadelijk? 

Hard water is op zichzelf niet schadelijk, het veroorzaakt kalkaanslag dat schadelijk kan zijn voor al uw warmwaterapparatuur. De schade bestaat uit een hogere energierekening en vervangende apparatuur. Door kalkaanslag gaan uw apparaten sneller kapot. 

Ik gebruik nu een filter voor mijn koffiemachine. dat is toch genoeg? 

Met de Big Green beschermt u uw hele huis, dus ook uw koffiemachine. U hoeft niet langer een apart filter voor uw koffiemachine aan te schaffen. 

Wat zijn de voordelen van de Big Green?

De meest genoemde voordelen zijn: Alle warmwaterapparatuur wordt schoon van binnen. Geen kalkaanslag in de badkamer, uw kranen en uw warmwaterapparatuur. Minder energieverbruik omdat kalkaanslag in leidingen en apparatuur zorgt voor een hoger energieverbruik. Minder last van jeuk na het douchen. Lekkerder en schoner drinkwater. Minder gebruik van crèmespoeling en shampoo. 

Vraag of advies over dit product? →

 

Haalt de Big Green ook bestaande kalkaanslag uit leidingen en apparatuur? 

Ja, uw bestaande kalkaanslag verdwijnt ook. Dit duurt gemiddeld 6 tot 8 weken voordat uw leidingen weer vrij van kalkaanslag zijn. Hoe dat werkt? De mineralen in uw water worden gebonden en zorgen ervoor dat deze aan elkaar gaan kleven. Het effect hiervan is dat de gebonden mineralen, inmiddels kristallen niet meer aan oppervlaktes hechten. Dit werkt door na het filter en dus in uw leidingen en apparatuur.