Hoe werkt het?

De technologie in de Big Green is niet nieuw en bestaat inmiddels een jaar of 10 en wordt al jaren toegepast in o.a. de Verenigde staten. Grote Amerikaanse Hotel en hamburger ketens maken er al jaren gebruik van.

Vraag of advies over dit product? →

In het apparaat zitten twee filters. De filters passen in elkaar en zijn zo ontworpen dat het water door het eerste filter moet om bij het tweede filter te komen. Het eerste filter waar het water doorheen gaat is het actief koolfilter. Hier worden chemische stoffen, zware metalen, chloor en bezinksel uit het water gehaald.

Nadat het door de actief koolfilter heen is gegaan komt het water in het Greenguard filter, het filter dat zorgt dat kalkaanslag voorkomen wordt. In het Greenguard filter zit een materiaal dat ervoor zorgt dat mineralen gebonden worden tot kristallen waardoor ze aan elkaar gaan kleven. Niet meer aan apparaten, leidingen en je badkamer.

Je kranen, badkamer, warmwater apparatuur en leidingen blijven schoon en de hinderlijke kalkaanslag is na installatie van de Big Green geen probleem meer. Als er ergens een droogrest achterblijft kun je die zo wegvegen. De kalk gaat niet in de Big Green zitten maar blijft in het water aanwezig, alleen hecht het niet meer. Schoonmaken gaat een stuk makkelijker en gaat daardoor veel sneller. Je hebt geen ontkalker meer nodig, gewoon een sopje is genoeg.

Het water bevat nog wel calcium en magnesium maar kalkaanslag is verleden tijd. Dit is meteen het belangrijkste verschil met een waterontharder. We zorgen dat calcium en magnesium behouden blijven maar kalkaanslag wordt voorkomen.

De installatie van het apparaat is meestal met een uur voor elkaar. Het apparaat past in de meterkast en heeft geen afvoer nodig. Gebruikt geen zout, stroom of chemicaliën.

Er zit nagenoeg geen onderhoud aan het apparaat. Je hoeft ook geen duur onderhoudscontract af te sluiten. Het enige wat je wel doet is een keer per jaar het actief koolfilter vervangen en een keer in de drie jaar het Greenguard ( kalk) filter. Het is daarom wel handig als het apparaat op een plek komt te zitten waar je hem een keer per jaar kunt openhalen.

Onderzoeksrapport
WatReuse Presenation May 2011.pdf (2MB)