Rolverdeling

Bij ons thuis is de emancipatie absoluut ingeburgerd. Er is eigenlijk geen klusje dat ik – als mijn zijnde – niet kan of doe, alhoewel we beiden (man en vrouw) wel een bepaalde voorkeur hebben. Ik hou mezelf vooral bezig met de boodschappen, eten koken, de was en de vuilnis wegbrengen en mijn vrouw, die doet de rest. 

Nou hoor ik jullie misschien denken, maar die rolverdeling is niet echt eerlijk, maar ik hoef ook niet te proberen om een stofdoekje te pakken, want dat ik doe het toch nooit goed. Of in ieder geval nooit goed genoeg. En dus laat ik het ‘schoonmaakwerk’ – met liefde – over aan mijn lieve vrouw. Scheelt weer discussie. 

Geen vuiltje aan de lucht

Wat ook discussie scheelt, is de vraag wie er onze Big Green kalkpreventie schoonmaakt. Het is namelijk om het even wie het doet. Dit om de simpele reden dat het eigenlijk een fluitje van een cent is. Het koolfilter hoef je namelijk maar eens per jaar te vervangen en het filter waar de mineralen zich binden slechts eens per drie jaar. 

Het is dus niet zo dat de Big Green helemaal onderhoudsvrij is, maar er komt dusdanig weinig onderhoud bij kijken dat we er bij ons in huis in ieder geval geen woorden aan vuil maken. Dat scheelt namelijk ook weer in ‘relatieonderhoud’.