Het zal me niet verbazen…

Als milieu en duurzaamheid momenteel de meest besproken onderwerpen in onze vocabulaire zijn. Gaan wij als klein kikkerlandje écht het verschil maken? Geen idee, maar mijn moedertje heeft me wel altijd geleerd dat je klein moet beginnen. 

Het aller, allerlaatste waar ik echter aan dacht bij de woorden milieu en duurzaamheid was toch wel een kalkpreventiesysteem, maar ben ik even bedrogen uitgekomen. Want, wat blijkt. Als je kalkaanslag voorkomt met bijvoorbeeld de Big Green kalkpreventie, heb je minder schoonmaakmiddelen nodig. En minder schoonmaakmiddelen betekent minder afval, minder plastic en minder chemicaliën. Kortom, beter voor het milieu. Dat ik daar nooit aan gedacht heb…

Een mooi rijtje….

Wat betreft duurzaamheid kan ik nog wel enigszins een link leggen met een kalkpreventie systeem. En inmiddels durf ik het woordje besparen ook in dat rijtje te scharen. Want, waar ik helemaal niet bij heb stil gestaan, is dat ik door de aanschaf van een kalkpreventiesysteem je bijvoorbeeld geen wasverzachter meer hoeft te gebruiken. Naast dat mijn zoon daar allergisch voor is – en witheet wordt als ik per ongeluk zijn kleding er mee was – bespaart dat flink wat geld. 

Ook gaat door het kalkpreventiesysteem veel van mijn warmwaterapparatuur langer mee en gebruik je je water veel efficiënter. Een dikke win-winsituatie als je het mij vraagt. Dus wanneer ze mij de volgende keer vragen aan welke woorden ik denk bij het horen van het woord kalkpreventiesysteem, is het niet alleen zachter water, maar zijn het ook woorden als (beter voor het) milieu, duurzaam en besparen. Een mooi rijtje als je het mij vraagt.